Restauratie van de grafmonumenten

Onze vrijwilligers herstellen systematisch verzakte en beschadigde graven en omgevallen zerken. Ook worden een aantal sterk verwaarloosde grafmonumenten, met behoud van hun oorspronkelijke karakter, weer gerestaureerd.
U kunt contact opnemen met de stichting als u familielid van een begraven persoon bent en graag wilt dat zijn/haar graf of zerk opgeknapt wordt.
We hebben vrijwilligers, die de zerken weer vakkundig opnieuw kunnen letter schilderen zodat de teksten weer leesbaar zijn.

 

Graf Ottolander

P1040445klein

Na een uitgebreide inspectie is besloten dat het graf van Ottolander niet ter plaatse door onze werkgroep kan worden gerestaureerd maar dat dit professioneel bij een steenhouwer gedaan moet worden. De restauratie is gegund aan de firma Harvas.

begraafplaats V (9) begraafplaats V (25)

In april 2014 hebben de eigenaar en medewerkers van de steenhouwer het grafmonument ontmanteld en getransporteerd naar Leerdam. P1040448klein P1040437klein

Het monument is daar gereinigd en gerestaureerd.

begraafplaats vl (6) begraafplaats vl (16)

In juli 2014 zijn vrijwilligers van de begraafplaats naar de steenhouwer geweest om de voortgang van de restauratie te observeren. begraafplaats VII (5)  begraafplaats VII (27)

In augustus 2014 is de restauratie afgerond en het grafmonument weer teruggeplaatst op de begraafplaats.

begraafplaats VII (14) IMG_8345

Klik hier voor meer foto’s van de restauratie.

Graf J.H. van Straaten van Nes

Begraafplaats Boskoop (0028)

Momenteel wordt door onze eigen technisch gespecialiseerde vrijwilligers het graf van J.H. van Straaten van Nes 1869 – 1942) gerestaureerd. De aluminium ornamenten aan de zijkanten zijn verwijderd, schoongekrabd en opnieuw mat diepdonkergroen geverfd. Straaten van Nes dec 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.