De dodenakker wordt omringd door een dichte taxushaag, waarachter tot voor kort een rij hoge elzen stonden. Aan de kant van het Zuidwijk wordt de begrenzing gevormd door een statige rij linden. Aan de voorkant wordt de toegang geaccentueerd door twee monumentale beuken. Op de begraafplaats staat prominent rechts naast het middenpad een enorme moerascypres (Taxonium distichum). Eind vorige eeuw is eenzelfde exemplaar links van het middenpad door bliksem getroffen en verwijderd.
In samenspraak met landschaps- en begraafplaatsarchitect Ada Wille (Wille, Landschaps & begraafplaatsarchitectuur) is in 2012 een beplantingsplan gemaakt, waarin besloten staat dat 80% van de lege ruimten tussen de graven opgevuld gaan worden door bodembedekkers om onkruid beter te kunnen beheersen.
Volgens dit plan is in 2013 het grootste deel van overwoekerend klimop verwijderd en zijn uitgegroeide coniferen, hulsten, essen en esdoorns sterk teruggesnoeid. Hierna is buiten de paden de gehele dodenakker bemest met een laag van 5 cm champion-compost (25m3).
In 2014 heeft de werkgroep de bij Wiglius Venema gekochte bodembedekkers (Geranium macrorrhozum ‘Spessart’/ ‘Biokovo’, Vinca minor [Maagdenpalm], Alchemilla mollis [Vrouwenmantel]) en accentplanten (Verbena bonariensis [IJzerhard], Anemone hybr. ‘Honorine Jobert’, Matteucia struthiopteris [Struisvaren], pennisetum alop.[siergras], Lavandula angustifolia ‘Imperial Blue’ [Lavendel] ) tussen de graven geplant. Een aantal Boskoopse kwekers, o.a. J.J. Bollaart (heidensoorten) en Ronald Hertog (lavendel, rosemarijn, hebe) hebben planten gedoneerd. Deze zijn ook tussen de graven geplaatst. De lavendel is als haag langs beide zijden van het entree pad geplaatst.
In 2015, 2016 en 2017 zijn voornamelijk lavendel, maagdenpalm en geraniums bijgeplaatst. Hennie Moerman is in 2016 bestuurlid geworden en heeft de verantwoording voor het plantbeleid op zich genomen.