Werkgroep

Begraafplats Boskoop (0062)

Decennia lang heeft de Oude Begraafplaats Reijerskoop in rust gelegen. Geleidelijk aan was de begraafplaats echt rustiek geworden maar ook erg gaan vervallen. Veel zerken waren verzakt, omgevallen of zelfs afgebroken. Weinig graven waren nog zichtbaar doordat ze waren overwoekerd door klimop.
In 2010 besloten Jan en Anne den Hengst dat hier iets aan gedaan moest worden en werd de werkgroep Oude Begraafplaats Reijerskoop opgericht. Met hulp van de Historische Vereniging Boskoop werden vrijwilligers geworven.
Op deze pagina staan verslagen van de werkgroep.

2 gedachten over “Werkgroep

 1. Beste Mensen,

  Nu het seizoen zo langzamerhand ten einde loopt, kunnen we, wat betreft de begraafplaats, terugzien op en redelijk succesvol jaar .
  Drie van de vier segmenten zijn beplant met bodembedekkers . Bovendien zijn veel zerken weer rechtgezet.
  Het schelpenpad heeft een nieuwe laag gekregen en de gemeente heeft het poortgebouw laten herstellen, zodat het weer stevig op zijn poten staat en we werden een stichting en vervolgens een gemeentelijk monument. Uit de bevolking kregen we alom waardering. En dat mag wel gezegd worden: we hebben heel plezierig samengewerkt.
  Het laatste kwartaal (zuid -oost) moet nog worden beplant. Niet alle zerken staan al recht. Met het lijmen van stenen zijn we nog niet eens begonnen. En dan moet er ook nog hier en daar geverfd worden. Kortom we zijn nog niet klaar. Maar gezien de weersomstandigheden kunnen we op het ogenblik nog niet veel verder. De lijm voor het plakken van de zerken vraagt een hogere temperatuur om uit te harden en voor het schoffelen is het op het ogenblik te nat. Ik stel voor om de knoop maar door te hakkenen en tot nader order onze werkzaamheden op te schorten. Ik stuur jullie een mail zodra we de draad weer kunnen oppakken.

  Tot dan,
  Jan den Hengst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.