Planning werkzaamheden 2018

Jan beschildert ornament

Beste medevrijwilligers,

Volgens plan beginnen we aanstaande vrijdag op de begraafplaats. We moeten de beschadigde beplanting herstellen en waar nodig ook de bodemstructuur voorzien van een laagje champost.

Waar de beplanting onder de Juniperus is verdwenen moeten we vervangen door 200 st. Vinca minor, 100 st. Cardamine trifolium en 40 st. Tijm. Ik bestelde bij de Kooter 2 kuub champost voor vrijdagmiddag.  Verleden vrijdagmiddag belde mij evenwel een de Kooter personeelslid met de vraag waar hij de champost precies moest afleveren. “Dat is erg jammer, wij willen dat spul pas over een week hebben”. Dat bleek een probleem te zijn, dan moest hij het met de hand weer laden. Ik heb hem gezegd het dan maar op de tegels te storten.

Dat houdt in dat we het vrijdagmiddag weg moeten werken. We moeten er voor zorgen dat de champost niet op het schelpenpad terechtkomt, dat levert weer onkruid op. We gaan eerst een vel plastic uitspreiden. De week daarop gaan we de Vinca, Cardamine en tijm planten. Hopelijk krijgen we een beetje prettig weer.
Aan de achterkant van de bijenkast wordt een een kleine afscheiding gemaakt met 3 struiken Cornus. Deze bloeien mooi geel in het voorjaar.

Tot vrijdag,
Jan den Hengst