Planning voorjaar 2016

Beste mensen,

IJs en weder dienende hopen we in maart weer met een frisse start aan ons werk op de begraafplaats te beginnen.
Zoals gewoonlijk verblijven Anna en ik de maand februari in een wat zonniger oord. Deze keer niet zo ver weg en ook niet zo lang. La Gomera is de bestemming, één van de kanariepietjes eilanden, we hopen 1 maart weer terug te vliegen.

Dan zouden we op 4 maart onze spullen weer terug kunnen brengen naar het poortgebouwtje. Waarschijnlijk is er dan nog niet geverfd. Omdat dat dan nog moet gebeuren was het verzoek van de gemeente om daar voorlopig alleen het hoognodige in te aan te brengen. Kruiwagens, schoppen, graaf, vuilraapemmers, schoffels en harken. In het andere huisje: stoelen en tafels. Ryan ben jij beschikbaar voor de verhuizing ? De rest van de middag zouden we rond kunnen lopen om het uitzaaiende onkruid te verwijderen en wat er nog ligt aan blad van de Taxodium distichum op te vegen..

DSC05905Op 11 maart laat ik 3 kuub compost bezorgen, dat daarna verspreid zou moeten worden. Vervolgens zouden we de bestelde Taxus baccata kunnen planten. We zouden het planten voort kunnen zetten met de Vinca minor en de Geranium macrophilla Spessart.

Ik vermoed dat we de opvolgende sessies daar nog wel mee bezig zullen zijn.

Er tussen door moet we gezamenlijk over de begraafplaats een rondgang maken om vast te stellen wat we in de komende tijd nog moeten doen.

Jan den Hengst

Eén gedachte over “Planning voorjaar 2016

  1. Sinds het voorjaar is de begraafplaats continu verder onderhouden. Er zijn weer verder vaste planten bijgezet en er is bemest; het onkruid op het schelpenpad is met huishoudazijn en door middel van branden verwijderd; een groot aantal zerken zijn weer leesbaar gemaakt en graven zijn van nieuwe steentjes voorzien. Voor de bevruchting van de planten staan er nu 3 bijenvolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.